ככל שאזורים עירוניים מתפתחים יותר ויותר, כך עולה גם הביקוש למגורים בהם. כיוון ששטחי הבנייה באותם אזורים מוגבל, כיום נהוג לבנות בניינים רבי קומות המחולקים למספר רב של דירות. סגנון בנייה זה, המאופיין בצפיפותו (כמה שיותר דירות על שטח כמה שיותר קטן) נקרא גם בנייה רוויה. בניה רוויה למגורים מאפשרת את הניצול הטוב ביותר של שטחים עירוניים ובהתאם היא גם אחת משיטות הבנייה הפופולריות ביותר בישראל. רווי הדירות מגדיל את ההיצע שבשוק הנדל"ן ומוביל גם לירידות מחירים שמושכות קונים צעירים אל העיר. הביקוש לדירות מסוג זה הוא שמעודד יזמים כמו סאל אור לפתח פרויקטים של בנייה רוויה לטובת שלל האוכלוסיות שבארץ.
בניה רוויה למגורים בפינוי בינוי
ערים מסוימות בישראל סובלות ממצוקת דיור חמורה. כאשר אין שטחים פנויים, לא ניתן להקים בניינים חדשים שיכולים לקלוט עשרות ומאות תושבים ותושבים נאלצים לעזוב בחיפוש אחר דירות בערים אחרות. יחד עם זאת, באותן ערים ישנם גם לרוב בניינים ישנים ובתים צמודי קרקע היושבים על אדמות באזורים הנחשקים ביותר. את אותם מבנים ישנים ניתן להרוס לצורך בניה רוויה למגורים במסגרת תוכניות פינוי-בינוי ובכך להוסיף עשרות דירות נוספות לאותו שטח קיים. על מנת להוביל פרויקט פינוי ובינוי שכזה יש צורך ביזמים מומחים שיכולים להשיג את כל האישורים הדרושים מהדיירים הנוכחיים בבניינים הישנים והן מן העירייה ושאר הגורמים הרשמיים הרלוונטיים. פרויקטים מסוג זה רווחיים לכל הצדדים המעורבים כאשר הדיירים מקבלים דירות חדשות ומשופרות, היזם והקבלן יכולים למכור את הדירות החדשות הנוספות, והעירייה זוכה בהתפתחות עירונית.
בנייה מרובה בבניינים נמוכים
למרות שבבניין מרובה קומות ניתן להכניס את מספר הדירות הרב ביותר, בניינים מסוג זה אינם מתאימים לכל היישובים בישראל ואף לא תמיד ניתן להקים אותם בשל מגבלות קרקע. אומנם אין זה אומר שלא ניתן להשיג בניה רוויה למגורים בדרכים אחרות. בניינים בעלי 2-3 קומות יכולים להכיל מעל ל-4 דירות במקום בו כיום נמצא בית בודד אחד. בניינים מסוג זה אינם בולטים בנוף ויכולים לשמור על סגנון כפרי ולא עירוני וניתן למצוא אותם ברחבי הארץ ואף בשכונות יוקרה. אם אתם מתעניינים בפרויקט בנייה רוויה באזור מגוריכם, כאן באתר של סאל אור תוכלו להשיג מידע רב בנושא וללמוד על יתרונותיה הרבים של שיטת בנייה זו. לפרטים נוספים צרו קשר עוד היום.